torstai 18. tammikuuta 2018

16vko ja hampaiden vaihto alkanut!

Eilen tuli Belalle 16 ikäviikkoa täyteen, ja käytiin hakemassa toiset rokotukset. Tällä käynnillä neiti sai myös passin, jos vaikka tulevaisuudessa lähdetään ulkomaille näyttelyihin.

Iso tyttö jo, oma passi ja kaikkea

Tällä hetkellä Bela on mielestäni aika kaunis rakenteeltaan, se on nyt kaikin puolin sopusuhtainen, ei enää takakorkea tai pelkkää jalkaa. Karva taas on nyt hieman hassu, ihan muutaman päivän sisään pepun päälle on noussut tuollainen irokeesi :D

16vko

Viikonloppuna löysin ensimmäisen heiluvan hampaan, ja parin päivän sisällä se olikin jo irronnut. Kuten myös kaksi muuta hammasta, mutta näistä en ehtinyt edes huomata että ne heiluvat. Kaiken kaikkiaan siis kolme hammasta on nyt lähtenyt, yksi ylhäältä edestä ja kaksi alhaalta. Alas on myös tulossa jo uudet hampaat lähteneiden tilalle. Käsien ja vähän kaiken muunkin pureminen on taas valitettavasti hieman lisääntynyt hampaiden vaihdon myötä, ikeniä varmasti kutittaa. Nyt ei auta kuin leikkiä paljon vetoleikkejä, ja syödä paljon luita, niin saadaan nuo "ihanat" naskalit sieltä irti.


Kuntokolmonen

Luntakin on onneksi saatu nyt sopivasti lisää, Bela kun rakastaa lumessa möyrimistä. Juoksee ja peuhaa, tekee syöksyjä hankeen ja tuhistaa nenäänsä. Kävimme Kaupissa testaamassa kuntokolmosen, ja se olikin oikein sopivan pituinen reitti, hieman vajaassa tunnissa saimme sen kierrettyä. Kävimme päiväsaikaan, joten muita lenkkeilijöitä ei juuri ollut, ja Bela sai painella pitkällä liinalla käytännössä koko matkan. Pienet järvet alkavat kuulemma olla jo jäässä, joten seuraavaksi suunnataan varmaankin jäille riekkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti