tiistai 21. marraskuuta 2017

Paarlemoer Beata

28.9.2017 syntyi maailmaan kahdeksan pientä Schapendoesin alkua, Paarlemoer B-pentue. Lauantaina, 18.11.2017, saimme kotiin pentueen sijoitusnartun, Paarlemoer Beatan, kutsumanimeltään Bela.

Schapendoes rotuna on minulle täysin uusi tuttavuus, toki kävin kasvattajilla tutustumassa rotuun ennen pennun hankintaa, mutta ns. laajempaa kokemusta minulla ei tästä rodusta etukäteen ole. Edellinen koirani oli rodultaan mopsi, mutta jouduttuani lopettamaan sen perinnöllisten sairauksien takia vain kolmen vuoden iässä, päätin, että ei enää ikinä. Uutta rotua miettiessä ensimmäinen kriteeri olikin, että rodun yleisen terveystilanteen on oltava hyvä. Minulle koira on pääasiassa perheenjäsen, joten seuraava kriteeri oli sitten se, että koira ei saa olla liian aktiivinen, vaan rodun tulee sopeutua myös seurakoiran elämään. Lisäksi asumme kerrostalossa, joten ilmoittavat- ja muut vahdit oli tietenkin poissuljettu. Schapendoes istuu hyvin näihin kriteereihin. Plussaa tuli myös siitä, että nämä taipuvat myös vaikka mihin harrastuksiin, ja tulemmekin varmasti kokeilemaan erilaisia harrastuksia. Vaatimattomasti olenkin jo ilmoittanut Belan heti Koirakoutsin pentueskariin, ja se alkaa tulevana perjantaina.

Kun kyselin kasvattaja Sari Janssonilta pentueesta, hän kertoi, että vapaana on ainoastaan yksi narttu, jota hän oli kaavaillut sijoitukseen. Pian kävinkin tutustumassa Sariin ja pentuihin, ja totesin, että nyt on löytynyt ihminen, joka jaksaa höpöttää koirista yhtä paljon kuin minäkin :D Sari olisi ollut valmis myös myymään pennun, mutta mietittyäni asiaa viikon verran, totesin, että sijoitus ei kuulosta lainkaan huonolta vaihtoehdolta. Olen itse myös kiinnostunut kasvattamisesta tulevaisuudessa, joten sijoituksen kautta pääsen varmasti näkemään myös tätä puolta lähemmin. Joten asia lyötiin lukkoon toisella tutustumiskäynnillä, ja niin Belasta tuli meidän murunen <3

Perustin blogin jotta voisin kirjata ylös Belan pentuaikaa ja kehitystä, edellisen koiran kohdalta kun jäi hieman harmittamaan, että en laittanut mitään juttuja ylös. Yritänkin nyt päivittää juttuja tänne ahkerasti, koska tämä ihana vauva-aika on kuitenkin niin äkkiä ohitse. Olen paperia vaille valmis eläintenhoitaja, joten varmasti tänne tulee juttuja myös muista eläimiin liittyvistä aiheista. Koirien lisäksi erityisesti lehmät ovat sydäntä lähellä, ja työskentelen tälläkin hetkellä osa-aikaisena karjanhoitajana. Edellisen koirani tarinan tulen varmasti myös kertomaan tänne ajan kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti